Projecten

Workplatform

Samenvatting
PTS Machinery heeft een werkplatform ontworpen en geproduceerd dat moet kunnen werken onder een grote diameter pijp spoel op een opslagterrein. Dit project is in samenwerking met Hydrauvision uitgevoerd, die verantwoordelijk was voor de hydrauliek en elektronica. Het werkplatform is ontwikkeld voor Heerema Marine Contractors.
Toepassing
Tijdens het spoelen van de pijp op de spoel, worden blokken tussen pijp en flens van de spoel ingebracht, dit om goede spoeling verzekeren. Daarnaast wordt het platform ook gebruikt om de pijp aan de spoel te verbinden. Het werkplatform biedt toegang aan de onderkant van de spoel, terwijl het nog van het ene ponton / schip naar het andere verplaatst kan worden.
Technische specificaties
  • SWL Workplatform: 20t
  • Max. Load Workplatform: 40t
  • Max. Impact Load (1 time): 500t
  • OW Workplatform: 58t
  • Certification: DNV
  • Environment: Worldwide
  • Temperature: -20°C to 50°C
Classificatie
Het gehele productieproces is uitgevoerd onder supervisie van DNV, net als beoordeling van het ontwerp. Door middel van een FAT is de functionaliteit van het gehele system aangetoond.
Uitdagingen
Eén van de grote uitdagingen tijdens het ontwerp van het werkplatform was de sterkte tegen stoten van de pijp indien deze tijdens werkzaamheden los zou schieten. Alsook het gecontroleerd neerlaten van het werkplatform in een noodsituatie als gevolg van overbelasting (4.2 meter in ±7 seconden).
 
 
PTS Machinery
Australiëweg 2
4561 PD Hulst (Nederland)
Tel. +31 (0)114 - 317101
Fax. +31 (0)114 - 321857
info@ptsmachinery.nl

 

U vindt ons ook op  

Klik hier om onze LinkedIn pagina te openen!     Klik hier om onze Facebook pagina te openen!